Samsung A70 áttekintés és ár

A Samsung Galaxy A70 vonzó esztétikát és remek multimédiás élményt ígér, de vajon elegendő-e ahhoz, hogy felülmúlja a versenyt?

A Samsung a megújult Galaxy A-szériával feltérképezte a visszatérést a középkategóriás szegmensben, bemutatva egy új felállást, amelyen a zászlóshajó jellemzői csorogtak az árlétrán. A Galaxy A70 a Samsung legújabb kísérlete, amely prémium élményt kínál a zászlóshajó telefon költségeinek kevesebb mint felénél, olyan funkciókkal, mint a kijelzőn található ujjlenyomat-érzékelő, a hármas hátsó kamerák és a nagyméretű Super AMOLED kijelző, hogy csak néhányat említsünk. Támogatja a Samsung Pay szolgáltatást is, így a Galaxy A70 egyike azon kevés Galaxy A-sorozatú telefonoknak, amelyek ezt a funkciót kínálják.

A Galaxy A70 helyzete a Samsung okostelefon-sorozatában kissé zavaros, mivel megosztja a legfontosabb belső specifikációkat a nemrég piacra dobott Galaxy A60-zal. Meglepő módon a Samsung Galaxy A70 hiányolja a lyukasztó elülső kamerát, amelyet manapság divatosnak tartanak. Még zavarba ejtőbb tény, hogy a Galaxy A60 ára a Galaxy A70 kért árának nagyjából kétharmadát teszi ki azokban az országokban, ahol az előbbi jelenleg elérhető.

Az összehasonlításokat leszámítva a Samsung Galaxy A70 egy olyan árkategóriába esik, amelyet az előző generációs költségvetési zászlóshajók, valamint a Nokia, a Vivo és az Oppo olyan vonzó okostelefonjai töltenek be, amelyek erős versenyt jelentenek. Megtarthatja-e magát a Samsung Galaxy A70 egy ádáz versenyszegmensben, és kínál-e egy árat megért okostelefon-élményt? Olvassa el a választ a Galaxy A70 áttekintésünkben.

Samsung Galaxy A70 kialakítás

A Samsung Galaxy A70 a Galaxy A50 szuper méretű változatának tűnik, és ez nem rossz. A Galaxy A70 örökli az A50 ívelt széleit és az irizáló gradiens hatást a hátsó paneljén. Míg más márkák különböző színösszeállításokkal és mintákkal kísérleteznek, a Samsung a visszafogott sötétebb szürke árnyalatot választotta, és ezt egy irizáló réteggel egészítette ki, amely gyönyörűen megváltoztatja a színt, ha a fény különböző szögekben visszaverődik róla.

A Samsung Galaxy A70 összesen három színválasztékban kapható, nevezetesen: Fekete, fehér és kék, mindhárman az irizáló gradiens hatást árasztják, de eltérő mértékben. Az okostelefon fém, műanyag és üveg keveréke. A fényes hátsó panel úgy néz ki, mintha üvegből lenne, de valójában műanyag, amely utánozza az üveg mélységét és fényvisszaverő tulajdonságait.

A hátsó panel finoman keskenyedik a szélek köré, és szinte zökkenőmentesen illeszkedik a fém peremhez, amelynek ívelt profilja szintén jobb tapadást biztosít. Ezáltal a készülék vékonyabbnak érzi magát, mint amilyen valójában.

A Samsung Galaxy A70 három függőlegesen egymásra helyezett hátsó kamerája egy modulban helyezkedik el, amely kis kidudorodást eredményez, míg a LED vaku alatta ül. A bekapcsoló és a hangerő gombok a jobb oldalon helyezkednek el, és jó tapintási visszajelzést adnak a megnyomásáról.

Sajnos ez a telefon könnyen elkenődik, vonzza az ujjlenyomatokat és a szennyeződéseket. Míg a mellékelt védőtok elősegíti az előbbit, egy kis akadályt okoz, miközben ellop gesztusokat használ az Android UI navigációhoz.

A tetején egyetlen mikrofon található, míg az USB Type-C port, a hangszóró, a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és az elsődleges mikrofon az alján található. A Samsung Galaxy A70 bal oldalán a SIM-kártya háza található, amelynek tálcája egyszerre két Nano-SIM-kártyát és egy legfeljebb 512 GB kapacitású microSD-kártyát is elfér. Jó látni három különálló helyet, mivel a felhasználóknak nem kell választaniuk a dual-SIM funkcionalitás és a tárolók bővítése között.

A Samsung Galaxy A70 remekül néz ki és érzi magát, de a vásárlás előtt figyelembe kell venni a készülék puszta méretét. 164,3×76,7×7,9 mm-nél a Galaxy A70 semmiképp sem kicsi eszköz. Az egykezes használat kizárt, mivel nehéz egy hüvelykujjal elérni a képernyő minden pontját. Gyakran azon kaptuk magunkat, hogy a képernyő tetején lévő kezelőszervekhez érünk anélkül, hogy meg kellene igazítanunk a készülék markolatát. Szerencsére a súlyeloszlás egyenletes.

Ami a doboz tartalmát illeti, a Galaxy A70 kiskereskedelmi csomagja magában foglalja az okostelefont, egy átlátszó védőtokot, a SIM-kártya kidobócsapját, a C típusú USB kábelt, a 3A / 9V szupergyors töltőadaptert, a fülhallgatót és néhány papírmunkát.

Samsung Galaxy A70 specifikációk és szoftver

A Galaxy A70 6,7 hüvelykes, teljes HD-felbontású (1080×2400 pixeles) Super AMOLED Infinity-U kijelzővel van ellátva, 20: 9 oldalaránnyal. Ezt az új Galaxy A-sorozatú belépőt a Snapdragon 675 SoC hajtja, amelynek két Kryo 460 teljesítménymagja van 2GHz-en és hat hatékonysági magja alacsonyabbra 1.7GHz-en.

A Snapdragon 675 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely mellett ketyeg, amelyek akár 512 GB-tal bővíthetők egy microSD kártya használatával. A Samsung bejelentette a Galaxy A70 8 GB RAM-mal rendelkező változatát is, de úgy tűnik, hogy eddig csak a 6 GB RAM-os változat indult Indiába. Van egy 4500mAh akkumulátor, amely támogatja a 25 W-os gyors töltést, a dobozban található „Super Fast Charging” adapter használatával.

A képalkotó részlegben a Samsung három hátsó kamerával látta el a Galaxy A70-et. Van egy 32 megapixeles f / 1,7 rekesznyílású elsődleges kamera, amelyet egy 8 megapixeles, f / 2,2 rekesszel és 123 fokos látómezővel rendelkező ultraszéles kamera, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő f / 2,2 nyílás. Elöl egy másik 32 megapixeles kamera f / 2.0 rekesszel.

Ami a fényképezést illeti, rengeteg funkcióval lehet játszani. A Samsung Galaxy A70 Live Focus, AR emojis és Super-Slo-Mo videofelvételeket kínál, hogy csak néhány módját említsem. Sajnos nincs külön üzemmód gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezéshez, vagy bármilyen stabilizációs mód, amely kiküszöbölné a rázkódást videók rögzítésekor.

A Galaxy A70 a Samsung One felhasználói felületét futtatja az Android Pie alapján, felülvizsgálati egységünk futtatja a márciusi biztonsági javítást. A kezdéstől kezdve a One UI minimalista és modern hangulatot kölcsönöz a régebbi Samsung Experience UI-hez képest, amely valamilyen oknál fogva még mindig megtalálható a Galaxy M-sorozatú okostelefonokon.

Néhány szempont, amelyet különösen szeretünk a One UI-ban, az, hogy az esztétika lényegesen jobb, és vannak kifejezetten nagy képernyőkhöz tervezett felhasználhatósági fejlesztések, például a képernyő tetején található vezérlők lefelé húzása oda, ahol elérhetőek.

Az ikonok kissé nagyok, és nagy a távolság a köztük, de szerencsére a rács elrendezését úgy állíthatjuk be, hogy több alkalmazást beszűrjünk, és viszonylag könnyedén módosíthatjuk a betűkészlet-paramétereket, például a stílust, a kontrasztot és a szövegméretet. Ezenkívül a OneUI lehetővé teszi, hogy választhasson egy dedikált gomb és egy felfelé csúsztatás között, hogy felhúzza az alkalmazás fiókját.

Választhat a navigációs gombok és a gesztusok között, de a készleten lévő Android ellop navigációs pirulájától eltérően a One UI egyszerűen három vízszintes sávval helyettesíti a navigációs gombokat, amelyek felfelé csúsztathatók. Bár jól működik, és lehetővé teszi a felhasználók számára a gombok sorrendjének megváltoztatását is, mégis előnyben részesítjük a Google Pixel telefonjain található navigációs gesztusokat.

Az első kezdőképernyőn jobbra csúsztatva megnyílik a Bixby kezdőlap, amelyet többek között a naptár, az időjárás és az e-mail testreszabható kártyái töltenek be. Ez tartalomfelfedező oldalként is működik, mivel átmeneti tartalmat von le olyan alkalmazásokból, mint a Twitter, a Facebook és az UC News, és információkat is mutat, például a használati statisztikákat. A Bixby kezdőképernyője tiszta, és különösen tetszett nekünk a megjelenés, ha az Éjszakai mód engedélyezve van.

Számos hasznos funkció létezik, mint például a mindig bekapcsolt megjelenítési mód, a „Face Widgets”, amelyek a zene lejátszásának vezérléseit és az emlékeztetőket jelenítik meg a lezárási képernyőn, a Google digitális jólléte a telefonhasználati statisztikák nyomon követéséhez. Van még egy „Külön alkalmazás hangja” nevű funkció, amely a telefon hangszórójának egyik alkalmazásából, és egy másik alkalmazásból származó hangokat játszik le egy csatlakoztatott eszközön, például egy Bluetooth hangszórón keresztül.

A csak a Samsung Pay Mini-t kínáló Galaxy A50-től eltérően a Galaxy A70 támogatja a Samsung Pay szolgáltatást, amely mind az NFC, mind az MST (Magnetic Secure Transmission) technológiák előnyeit kihasználva lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érintés nélküli offline fizetéseket hajtsanak végre. Alapvetően egyenértékű a betéti vagy hitelkártya hordozásával. A Samsung Pay és a Samsung Pay Mini közötti különbségről cikkünkben olvashat bővebben.

A Samsung Galaxy A70 számos előre telepített, harmadik féltől származó alkalmazással rendelkezik, például a Netflix, a Dailyhunt, az Amazon Shopping, a Prime Video, a Microsoft Office, a OneDrive és a LinkedIn, a Samsung saját alkalmazásain kívül. Most itt van a rossz rész – a házon belüli alkalmazások hirdetési gépek, és rengeteg spam jellegű értesítést is elküldenek. A MyGalaxy alkalmazás különösen a jobb és a jobb oldal hirdetéseit teremti meg, némelyikük meglehetősen bosszantó. Szerencsére le lehet állítani ezeket a spam jellegű értesítéseket és hirdetéseket azáltal, hogy letiltja az ajánlatokat és a tranzakciókat alkalmazásonként.

A MyGalaxy alkalmazás állítólag egyablakos ügyintézés lehet olyan tartalmakhoz, mint videók, zene, hírek és játékok. Míg az előbbi három szakasz bizonyos mértékig hasznos, a játékok részt olyan címek töltik be, amelyeket véleményünk szerint egyszerűen nem érdemes letölteni. A One UI-ról többet olvashat Samsung Galaxy A50 áttekintésünkben.

Samsung Galaxy A70 teljesítmény, kamerák és akkumulátor-élettartam


A nagyméretű, 6,7 hüvelykes Super AMOLED kijelző valóban jó, és kiemelt szempont a Galaxy A70-nél. A színek csak megjelennek, a képernyőn megjelenő tartalom élénk és éles, minden homály és túltelítettség nélkül, és mély feketéket és nagy kontrasztot kapunk. Legyen szó játékokról vagy videók megtekintéséről a Netflix-en, a képernyő minősége nagyon jó nézési élményt biztosított.

Annak ellenére, hogy a nagy képernyő megnehezíti a Samsung Galaxy A70 kezelését, megvannak a maga előnyei. Az első személyű lövöldözős (FPS) játékok különösen élvezetesek voltak, mivel a nagy kijelző nem csak magával ragadóbbá teszi a tartalmat, hanem lehetővé teszi a képernyőn megjelenő kezelőszervek megfelelő elhelyezkedését is.

A látószög nagyszerű, és a készüléket nappali fényben sem használtuk. Bár a Samsung nem adott meg konkrét számot nits-ben a csúcs fényerejéről, alig éreztük szükségét annak, hogy a fényerő csúszkát a 80 százalékos jel fölé kell tolni.

A telefon adaptív fényerő-funkciója jól működik, és van egy kék fényszűrő mód is a kék fény expozíciójának csökkentésére. Választhat az Élénk és a Természetes mód közül, beállíthatja a képernyő színhőmérsékletét és a fehéregyensúlyt. Előnyben részesítettük az Élénk módot, mivel a Természetes mód a színeket kissé elnémítva és homályossá tette.

A Galaxy A70 fotói élesek lettek, jó élrészekkel és tisztességes dinamikatartománnyal. A makró felvételek erősen megfelelnek a telefonnak. A Galaxy A70 gyorsan rögzítette az élességet, és természetes színekkel, jó mélységgel és finom felületi részletekkel készített felvételeket készített. A fókuszban lévő tárgy szélén minimális volt a vérzés, és a közeli felvételek mélysége is megfelelő volt. A fényképek nagyításának apró részleteinek megőrzésével kapcsolatban azonban azt tapasztaltuk, hogy a Redmi Note 7 Pro (Review) bizonyos helyzetekben felülmúlta ezt a telefont.

A nappali fényű fotók is jónak és a közösségi médiában való megosztásra késznek bizonyultak, de van egy olyan terület, ahol a Galaxy A70 jobban tudott volna járni – kezelte a zord napfényt. Észrevettük, hogy a kamera küzdött az igazi színek reprodukálásáért, a fotók kissé elnémultak és kimosódtak. Egy másik gyenge pont a nagy hatótávolságú felvételek voltak, mivel a kamera hajlamos volt lágyítani a periféria tárgyainak felületi részleteit.

Ár-érték arány

Samsung Galaxy A70 – 6 GB RAM, 128 GB tárhely, 28 990 rúpia (~ 420 USD)

A Samsung Galaxy A70 elérhető a Samsung saját online boltjában, a Flipkart-en keresztül, valamint az ország egész területén működő szokásos üzletekben. A telefon jó harcot folytat olyan versenytársakkal szemben, mint a Vivo V15 Pro, a Nokia 8.1, sőt a Poco F1 is.

A Galaxy A70 nagyszerű átfogó csomagként mutatja be magát, amelynek középpontjában a használhatóság áll. Persze, a Vivo V15 Pro mutatósabb kivitelű, de a kiugró kamera potenciális töréspont. A Vivo által az Androidra adott nem mindenki csésze teája. A OneUI viszont jelentősen megtisztult, és nagyon kellemes felhasználói élményt hozott az asztalra.

Aztán itt van a Nokia 8.1, amely részvény Androidot ígér, de hiányzik belőle egy hatalmas akkumulátor, gyors 25 W-os töltés és a nagy, gyönyörű Super AMOLED kijelző.

Pit a Poco F1 ellen, a dolgok sokkal érdekesebbé válnak. A Poco egy egészen más közönségnek szól – egy olyan közönségnek, amely jobban törődik az összes előadással. A Galaxy A70, legalábbis papíron, nem képes lépést tartani a Snapdragon 845-ös versenytársával, de a specifikációkat eltekintve van olyan telefonja, amely többé-kevésbé képes minden játékot összehangolni és lejátszani, szinte minden alkalmazást futtatni.

2020 márciusában azonban a Samsung Galaxy A70 messze nem a legjobb megoldás a piacon. Valójában a Samsung kétszer frissítette a készüléket a Galaxy A70s-sel, majd a Galaxy A71, amely mindkettő jelentősen frissítette a kamera hardverét. Ezenkívül ugyanaz az árkategória olyan kiváló eszközöket kínál Önnek, mint a Realme X2 Pro és a Redmi K20 Pro. Ezen a ponton valóban nincs ok a Galaxy A70 megvásárlására.

Ha még mindig a Samsung Galaxy A70-et nézi 2020 augusztusában, akkor sokkal jobb lehetőségeket fontolhat meg. Mindkettő, mint például a Realme X3 és a Realme X3 Superzoom, hihetetlen képalkotó képességeket kínál az erős Snapdragon 855 chipset mellett. Ha alternatív lehetőséget keres, érdemes megnézni a OnePlus Nord-t is.

Ha vásárlás mellett dönt, gondosan ellenőrizze a listát, hogy a hardverkonfiguráció, az elem állapota és ára megfeleljen az elvártnak. Ellenőrizze az Ön országának garanciális lefedettségét, és vegye figyelembe az esetleges pluszköltségeket, például a forgalmi adót és a szállítási vagy vámdíjakat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.