Guide to Using CPU Z

Bevezetés

A CPU-Z egy ingyenes segédprogram, amellyel ellenőrizheti a memória és a processzor (ok) specifikációit és teljesítményét a rendszerben. Elérhető a cpuid.com címen. Ez a bejegyzés a CPU-Z használatát ismerteti a Windows rendszerben, és az eredmények értelmezésének módját.

CPU Foto via Wunderstock

A CPU-Z a hardveres túlhajtás közösségből származik, így dokumentálva a CPU gyorsaságát. Még mindig hasznos erre a célra, de hasznos az I.T. szakemberek és alkalmi felhasználók számára. A CPU-Z segít megérteni, hogy a processzor energiagazdálkodásának bármilyen formája van-e hatással a rendszerére. Futtathat egy gyors szintetikus CPU-tesztet is, amely hasznos a különböző processzorok és rendszerek összehasonlításához.

A CPU-Z használata Windows rendszerben

Ha még soha nem használta a CPU-Z-t (vagy akár hallott is róla), akkor arra kérem Önt, hogy nézze meg a YouTube-videómat. Végigjárom az egyes lépéseket, a CPU-Z letöltésétől kezdve a program futtatásáig és az eredmények értelmezéséig.

  • A CPU-Z csendes telepítése
  • CPU-Z néma telepítés (EXE)
  • Töltse le a CPU-Z 1.93 telepítőt
   http://download.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.93-en.exe
  • Töltse le a fájlt a (C: \ Downloads) címen létrehozott mappába
  • Nyisson meg egy emelt parancssort a jobb egérgombbal kattintva a parancssorra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
  • Keresse meg a C: \ Downloads mappát
  • Írja be a következő parancsot:
   cpu-z_1.93-hu.exe / VERYSILENT / NORESTART
  • Nyomja meg az Enter

billentyűt

Néhány pillanat múlva látnia kell a CPUID CPU-Z Asztal parancsikon megjelenését. A Start menüben, az Installációs könyvtárban, valamint a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások menüpontjában is megtalálhatja a bejegyzéseket.

A fenti információk gyors áttekintést nyújtanak a szoftver címéről, a gyártóról, a csendes telepítésről és a csendes eltávolítás kapcsolókról. A megadott letöltési linkek közvetlenül a gyártók webhelyére vezetnek. Folytassa az olvasást, ha további részletek és konfigurációk érdeklik.

A CPU-Z használatára vonatkozó utasítások, olvassa el a megadott CPU-Z paramétereket

Hálózati adminisztráció – Ha a tudás hatalom, a CPUID CPU-Z programja szuperhősnek érzi magát. Ez az apró eszköz az egyik legjobb ingyenes szoftverként szerepel a számítógépes információk ellenőrzésére. A CPU-Z csak a Windows operációs rendszerben működik, hogy információkat gyűjtsön a számítógép néhány fő hardverkomponenséről.

Az információk nagyon részletesek, és a CPU-ra, az alaplapra, a memóriára, valamint a Windows és a DirectX rendszer általános információira összpontosítanak.

Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek ezt a segédprogramot, és felszereljük annak figyelemreméltó erejét a saját számítógépéhez.

A kezdéshez töltse le számítógépére a CPU-Z legújabb verzióját. Ezután kattintson duplán a letöltött .exe fájlra a CPU-Z telepítéséhez a számítógépre. A telepítési folyamat gyors, problémákat és extra alkatrészeket nem tartalmaz. (Ha nem akarja telepíteni a szoftvert, letöltheti a CPU-Z protokollt .zip formátumban, kivonhatja és futtathatja az .exe fájlt.) Szoftver parancsikont hoz létre az asztalon, kattintson rá duplán nyissa meg a CPU-Z interfészt.

Az ablak fülként jelenik meg az információk kategóriák szerinti osztályozásához. A lapok felirata: CPU, Cache, Mainboard, Memory, SPD, Graphics, Bench és About.

Válasszon ki egy bizonyos lapot, majd a lapon egy sor információ található, beleértve azokat az információkat is, amelyeket soha nem ismert. Nem szabad, hogy túl sok adat szétszórja, arra kell összpontosítania, amit látni szeretne. Az alábbiakban további részleteket tudhatunk meg ezekről a fülekről.

Megjegyzés: A cikk az 1.86.0, 64 bites verzión alapul. A CPUID mindig frissíti szoftverét, hogy új funkciókat és támogatást nyújtson az új CPU-k és chipek számára. Tehát, ha más felületet lát, mint a fotó, vegye figyelembe, hogy a verzió megegyezik-e azzal, amelyet illusztrált.

A CPU-Z CPU lapja

A CPU fül tájékoztatást nyújt a számítógép CPU-járól, például név, szorzó, szálak száma, aljzat száma, energiafogyasztás, technológia, pulzusszám stb.

Név: A processzor neve a számítógép képernyőképén Intel Core i3 4005U.

Kódnév: a CPU architektúra kódneve.

Max TDP: Maximális CPU energiafogyasztás.

Csomag: A CPU socket típusának minden egyes socket típushoz különböző számú csapja lesz. Ez a paraméter nagyon fontos, ha frissíteni kívánja a CPU-t, nem hozhat 1 processzor 478-as foglalatot az 1155-ös foglalathoz és fordítva. A TipsMake.com cikket tartalmaz a CPU-foglalatok meglehetősen részletes listájáról, erről többet is olvashat.

Technológia: a tranzisztorok technológiája. Ahogy az én példámban (22 nm), ez a szám is a lehető legkisebb, mert ez segíti a chipet abban, hogy több tranzisztort tartalmazzon, gyorsabban és hatékonyabban futva. Ez a technológia egyre jobban fejlődik, legkésőbb a CPU-k képesek voltak elérni a 14 nm-t (az Intel Coffee Lake szériája). A telefonon az Apple megkezdte 7 nm-es A12 processzorok gyártását eszközei számára.

Magfeszültség: A chip magjának feszültsége, ez a paraméter általában nincs rögzítve, mert a modern chipek gyakran a fogyasztási feszültséget állítják be, hogy áramot takarítsanak meg.

Specifikáció: A számítógép teljes CPU-neve.

Család: A chip fő architektúrája. Például az Intel 6-os családdal rendelkező CPU-ján a P6-os generáció (Pentium Pro, Pentium II, Pentium III és Pentium M – ugyanazzal a végrehajtási egységgel rendelkezik). Az Intel mikroprocesszoros chipjeinek listáját a Wikipédiában találhatja meg.

Modell: a család CPU-típusa, amelyet a számítógép tartalmaz. Példa a 15-ös családra (NetBrust generáció), a 0 modell a Willamette mag, az 1. modell a Willamette mag javult. A 2. modell az új technológiára épülő Northwood. A Model 3 a Prescott mag, 90 nm-es technológiával, a Model 4 továbbra is Prescott, de további fejlesztéseket tartalmaz, például a No-eXecute támogatást. Ez a modellszám alapvetően a CPU mag típusának azonosítására szolgál. Megtekintheti a modelljét a fenti Család szakasz linkjén, ha további információt szeretne a CPU-ról.

Léptető: Ez a szám határozza meg, hogy milyen lényeges fejlesztéseket hajtottak végre a magban, és mennyi újdonságot. Érthető, hogy a szoftveres javításokhoz hasonlóan ez a nagyobb szám azt jelenti, hogy sokszor javították, javítva az előző verziókkal.

Verzió: A kombinációs család, a modell és a Stepping meg tudja mondani a Revision nevet (be kell néznie az Intel által biztosított adatlapon). A Revision jóvoltából megtalálhatja a chipek közötti fejlesztéseket a Family és Model, de a különböző Stepping használatával. A CPU Revision, a CPU-Z segítségével pedig könnyen megismerheti a Revision nevet anélkül, hogy meg kellene keresnie az adatlapot. Ebben a cikkben a Revision példám a C0.

Utasítások: Ez a chip által feldolgozott szkriptek listája.

Magsebesség: CPU órajel, ez a paraméter a magfeszültséggel gyakran változik az energiatakarékosság érdekében.

Szorzó: Az impulzus együtthatója (más néven busz arány) meghatározza a belső órajel és a megadott külső impulzus arányát. Például ez a szám x10, akkor minden belső óraciklushoz 10 belső ciklust fog látni.

Busz sebessége: Busz sebessége.

3. szint: A gyorsítótár specifikációja, annál magasabb, annál jobb, mert a CPU kevésbé lesz túlterhelt a feldolgozás során. Minél magasabb a szint, annál gyorsabban fut a CPU.

Magok és szálak: Magok (vagy magok) száma és a CPU-szálak száma. Ez a szám általában páros szám, mivel a fotóimnál 2 mag, 4 szál van.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.