Az Apple eltávolíthatja a TouchBar és a MagSafe energiát adhatja az új 2021-es Macbook Pro-hoz

Photo by othree on Wunderstock (license)

Az első M1 MacBook Pro novemberi piacra dobása után minden szem a következő kiadások felé fordult. Az üzlet legpontosabb elemzőinek két jelentése szerint mindent el tudnak adni, amit csak akarunk.

A TFT Securities elemzője, Ming-Chi Kuo megismétli azokat a pletykákat, miszerint egy új 14 hüvelykes MacBook Pro érkezik egy frissített 16 hüvelykes modell mellé, mindkettő az Apple szilíciumának következő generációját fogja tartalmazni, amely „több magot és továbbfejlesztett grafikát” tartalmaz. hasonló jelentés a Bloomberg Mark Gurman-tól.

Lehet, hogy új dizájnt is hoznak. A MacRumors szerint Kuo szerint az új modellek „megsemmisítik a meglévő modellek felső és alsó részének kanyargós kialakítását, és a ediPhone 12-hez hasonlóan egy lapos élű formatestet alkalmaznak” Feltehetően ez az eset sarkaira utal, de Kuo nem kínál más nyomokat. Gurman szerint az új MacBooks “kisebb megjelenésű változtatásokkal ugyan” a jelenlegi verziókhoz fog hasonlítani “.

Kuo és Gurman abban is egyetértenek, hogy a MagSafe visszatér. Az Apple néhány évvel ezelőtt megölte a gyorsan csatlakozó mágneses MagSafe-ot az USB-C javára, de visszahozta az elnevezést és a mágneses koncepciót az iPhone 12 készülékkel. A Kuo nem közöl további részleteket azon kívül, hogy a technológiát „helyreállítják”. bár a Bloomberg némi további megvilágításba helyezi a pletykát: „A csatlakozó hasonló lesz a régebbi MagSafe port hosszúkás pirula alakú kialakításához. Annak ellenére, hogy eltávolodott az USB-C-től a töltéshez, az Apple továbbra is több USB-C-portot is tartalmaz majdani Mac gépein. ” A jelentés azt is mondja, hogy a MagSafe jelentés lehetővé teszi a MacBookok számára, hogy „gyorsabban” töltsenek.

Ennél is meglepőbbek azok az állítások, amelyek szerint az Apple megöli az érintősávot. A kissé ellentmondásos döntés, amely 2016-ban érkezett meg, a Touch Bar egy kis kijelző a számgomb felett, amely további funkciókat hoz a szokásos funkciógombokon túl. Jelentésében Kuo azt állítja, hogy „eltávolítják az OLED érintősávot, és visszaállítják a fizikai funkciógombokat”, míg a Bloomberg Mark Gurman jelentése szerint az Apple „tesztelte azokat a verziókat, amelyek eltávolítják az érintősávot”.

Az Apple a forradalmi és az úttörőnek nevezte az érintősávot, amikor először bemutatták a 2016-os MacBook Pro-n. Az érintőképernyős sáv a billentyűzet felett helyezkedik el, és testreszabható kezelőszerveket biztosít a felhasználók számára, a hagyományos funkciógomboktól kezdve az alkalmazás-specifikus parancsikonokig és funkciókig. Népszerű példa az Érintősáv, amely egy emoji sort jelenít meg, amikor üzenetet ír az Üzenetek alkalmazásban.
“Az érintősáv a kezelőszerveket közvetlenül a felhasználó keze ügyében helyezi el, és alkalmazkodik a rendszer vagy olyan alkalmazások használatához, mint a Mail, a Finder, a Naptár, a Numbers, a GarageBand, a Final Cut Pro X és még sok más, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokat is” – mondta az Apple 2016-ban. “Az Érintősáv például megjelenítheti a Lapokat és a Kedvenceket a Safari-ban, lehetővé teszi az Emoji-k könnyű elérését az Üzenetek alkalmazásban, egyszerű módot kínál a képek szerkesztésére vagy a Fotók videóinak súrolására és még sok másra.

Az Apple már tett egy kis engedményt egy fizikai Esc-kulcs bevezetésével a legújabb 13 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleken, miután a felhasználók panaszkodtak a virtuális Esc kulcsra a Touch Baron az előző modelleken.

E jelentések nyomán a “Touch Bar” mostantól felkapott a Twitteren, sok felhasználó lelkesen reagál az esetleges eltávolításáról, mások pedig reményüket fejezik ki, hogy a Touch Bar legalább néhány MacBook Pro modellnél megmarad.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.