A legjobb 144Hz Gamer Monitor

A lehető legjobb játékélmény elérése nem csak a számítógép sebességét vagy a hardver konfigurációját jelenti. Ugyanilyen fontos, hogy legyen egy nagyszerű játékra tervezett monitor. Minél gyorsabb a válaszarány, annál jobb és simább kép jelenik meg. Az egyik legnépszerűbb frissítési gyakoriság a játékosok számára 144 Hz. Itt található útmutatónk a legjobb 144z Monitor a Gamer számára.

1. A legjobb 144Hz 1440p monitor: ASUS TUF VG27AQ

A legjobb 144Hz-es monitor 1440p felbontással, amelyet teszteltünk, az ASUS TUF VG27AQ. Néhány extra funkcióval rendelkezik a játékélmény javítása érdekében, és a natív 144Hz-es frissítési frekvencia könnyen túlhúzható 165Hz-re. Nagy felbontása a tökéletes közös pontnak is megfelel a magával ragadó játékélmény nyújtása és a grafikus kártya túlzott adóztatása között.

Természetes FreeSync támogatással rendelkezik, és az NVIDIA tanúsítja, hogy G-SYNC kompatibilis is. Kiváló válaszidővel és hihetetlenül alacsony bemeneti késéssel rendelkezik a maximális frissítési sebesség mellett. A bemeneti késés továbbra is alacsony 60 Hz-nél, de a válaszideje lassabb, ezért észreveheti a mozgás elmosódását. Van azonban egy fekete keretbeillesztési funkció, amely javítja a mozgás megjelenését. Jó választás szövetkezeti játékhoz, mert széles a látószöge, és kiváló ergonómiája lehetővé teszi a képernyő tetszés szerinti elhelyezését. Jól megvilágított helyiségekben is jól teljesít, mert elég fényessé válik a tükröződés leküzdésére, és megfelelő a visszaverődési képessége.

Sajnos, annak ellenére, hogy támogatja a HDR10-et, a HDR-tartalom nem tűnik annyira másnak, mint az SDR-tartalom, mert nem válik fényessé és nem képes széles színskálát megjeleníteni. Alacsony kontrasztaránya is van, így sötétben nézve a feketék közelebb jelennek meg a szürkéhez. Ettől az apró problémától függetlenül ez még mindig a legjobb 144Hz-es monitor 1440p felbontással, amelyet teszteltünk.

2. A legjobb G-SYNC 144Hz monitor: ViewSonic Elite XG270QG


A legjobb 144 Hz-es játékmonitor natív G-SYNC támogatással a ViewSonic Elite XG270QG. Ez egy 27 hüvelykes modell, IPS panellel és 1440p felbontással. Jó felépítési minőséggel, modern kialakítással rendelkezik, amely hátulján RGB világítást tartalmaz, és jó mennyiségű ergonómiai beállítást biztosít.

Kiváló mozgáskezeléssel rendelkezik, mivel gyors válaszidővel, fekete keretbeillesztési funkcióval és 144 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, amely 165 Hz-ig is túlhúzható. Támogatja a G-SYNC-t natív módon, hogy minimalizálja a képernyő szakadását, és a FreeSync támogatására frissítették. Sajnos nincs HDR támogatás, és a dobozon kívüli szín pontossága elég rossz, ezért érdemes kalibrálni, ha a legjobb megtekintési élményt szeretné elérni. Könnyen harcol a káprázattal és jól kezeli a visszaverődést, széles látószöge pedig kiválóan alkalmas szövetkezeti játékok vagy tartalom megosztására. Alacsony kontrasztaránya és gyenge fekete egyenletessége miatt kevésbé ideális sötét helyiségekben, bár a legtöbb IPS paneltől elvárható.

Számos extra funkció létezik, mint például az integrált hangszórók, három USB 3.0-port és a kék fényszűrő, amely segít csökkenteni a szem megerőltetését. A hátoldalon található RGB világítás a képernyőn megjelenő menü segítségével testreszabható, így nem kell további szoftvert telepítenie. Összességében ez egy kiváló G-SYNC játékmonitor, amellyel a legtöbb embernek elégedettnek kell lennie, mindaddig, amíg nem bánja a HDR támogatás hiányát.

3. Olcsó, kedvező árú gamer monitor: Dell S2417DG

Ha szeretne pénzt megtakarítani, és egy olcsóbb monitort szeretne, nézze meg a Dell S2417DG terméket. TN panelje nem nyújt olyan széles látószöget, mint a ViewSonic Elite XG270QG, de még gyorsabb a válaszideje, így a mozgás még simábbnak tűnik. Natív frissítési frekvenciája 165Hz-ig is túlhúzható, és valóban alacsony a bemeneti késése. Sajnos csalódást okoz a dobozon kívüli színpontosság és az alacsony kontrasztarány, így nem ideális a sötét szobai játékhoz. Világos helyiségekben azonban jól teljesít, mert elég fényessé válik a tükröződés leküzdésére, és nagyszerű a visszaverődési képessége. Végül, a legtöbb Dell monitorhoz hasonlóan, kiváló ergonómiával rendelkezik, így tetszés szerint helyezheti el.

Ha a legjobb 144Hz-es G-SYNC játékmonitort keresi, akkor nem tévedhet el a ViewSonic, de ha pénzt szeretne megtakarítani, nézze meg a Dell-t.

4. A legjobb 144 Hz-es ultrawide monitor: Acer Nitro XV340CK

A legjobb 144Hz-es monitor ultraszéles kijelzővel, amelyet teszteltünk, az Acer Nitro XV340CK. Ez a 34 hüvelykes ultraszéles képernyő IPS panellel és 1440p felbontással rendelkezik, és kiváló választás a játékosok számára. Maximális frissítési frekvenciája 144 Hz, és kimagaslóan alacsony bemeneti késéssel rendelkezik, még akkor is, ha a VRR engedélyezve van, ami zökkenőmentes és érzékeny játékélményt eredményez. Ezenkívül opcionális fekete keretbeillesztéssel is rendelkezik, ami még jobban javíthatja a mozgás tisztaságát.

Természetes FreeSync támogatással rendelkezik, de kompatibilis az NVIDIA G-SYNC-jével is, hogy csökkentse a képernyő szakadását. Nagy felbontása és ultraszéles képernyője nagyszerűvé teszi a többfeladatos feladatok elvégzéséhez vagy a játék elmerüléséhez. Ergonómiája nagyon jó, mivel szabadon elforgatható 360 fokkal, ami nagyszerű azoknak az alkotóknak, akik szeretnék megmutatni munkájukat. Ez is viszonylag vékony, és a kis állvány nem fog sok helyet elfoglalni az asztalon.

Sajnos az IPS panelének alacsony kontrasztaránya van, ami miatt kevésbé ideális a sötétben történő játékhoz. A világos helyiségekben is nehéz időszaka van a tükröződés leküzdésében, mivel a csúcsfényessége is csak rendben van. Bár a betekintési szögek megfelelőek, sajnos nincs ívelt képernyője, ezért a képernyő túlsó oldalára nézve némi képromlást tapasztalhat. Ennek ellenére összességében ez az egyik legjobb játékmonitor, amelyet teszteltünk.

Természetesen nem a frissítési gyakoriság az egyetlen technikai tényező. Itt van néhány egyéb dolog, amelyet meg kell vizsgálnia a PC Gamer Monitorokon.

144Hz vagy 240Hz?

Az egyetlen kérdés, amire válaszolni kell: ha 144Hz-es monitorra megyek, miért ne kapnék inkább egy 240Hz-es monitort? Érvényes pont. Ha képes adaptív szinkronizálási technológiával meghajtani a 240 Hz teljes kihasználásához szükséges képkockákat, úgy tűnik, hogy nem gond, ha a 240 Hz-es monitorra megy, igaz?

Nos, néhány tényezőt figyelembe kell venni, ha ez az ön gondolkodási folyamata.

Először is, beszéljük meg a valós különbségeket. A 60 Hz-ről 144 Hz-re történő ugrás enyhén szólva nagy különbséget mutat. Világos látni, és valódi teljesítménybeli különbséget kínál. Ugyanakkor látható ugyanez a különbség 240Hz-re történő ugráskor? A rövid válasz: nem, nem igazán. Ez nem azt jelenti, hogy nincs különbség, csak szabad szemmel nehezebb felismerni. Míg a 60 és 144 Hz közötti frissítési idők közötti különbség csaknem 10 ms, a 144–240 Hz esetében ugyanez az összehasonlítás csak 3 ms körüli értéket eredményez.

G-Sync és FreeSync

Az első szempont, amelyet figyelembe kell venni, az adaptív szinkron technológia. Az adaptív szinkron egy olyan technológia, amely engedélyezve szinkronizálja a monitor frissítési gyakoriságát a számítógép képkockasebességével, hogy egyenletesebb, élvezetesebb játékélményt teremtsen. Ha azonban a képkockasebessége túl alacsony, az adaptív szinkronizálási technológia nem fogja teljes mértékben kihatását elérni. Gondoskodnia kell arról, hogy számítógépe megfeleljen vagy meghaladja a monitor frissítési gyakoriságát, hogy ezt a specifikációt teljes mértékben kihasználhassa.

Színpontosság

A színpontosság rendkívül fontos, ha olyan kreatív munkát végez, mint például fényképezés vagy videószerkesztés. Annak ellenére, hogy a 144 Hz-es monitorokat a játékosokhoz igazítják, még mindig vannak olyan emberek, akik szeretnek a játékban és a kreatív munkafolyamatokban egyaránt foglalkozni. Ezeknek a személyeknek ajánlom egy 144Hz-es monitor beszerzését, amely széles színskálát (95% DCI-P3 és magasabb), nagy felbontást és HDR600 + -ot kínál. Ezek az ötvöző tényezők biztosítják, hogy ne csak a játék érezze selymesen simán, de a kreatív feladatok is remekül nézzenek ki. A Samsung C27HG70 nagyszerű példa a monitorra, amely mind a játékosok, mind a kreatív felhasználók számára készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük