PS5 – áttekintés, ajánlatok és ár

A PS5 egy kiváló konzol, amely lenyűgöző, következő generációs játékélményt kínál – és valószínűleg csak jobb lesz, ha újabb címek kerülnek a sorba. A PS5 egyszerre bizonyítja, hogy erőteljes és jól megtervezett, bár egyes telepítéseknél túl nagy lehet. Néhány kérdés visszatartja, hogy induláskor ötcsillagos termék legyen, de egyébként üdvözlendő frissítés a PS4-hez képest, és izgalmas portál a következő generációs játékmenethez.
Reméltünk remek dolgokat a PS5-től, és a Sony következő nemzedékű konzolja mindenképpen szállít.

A Sony újragondolta az élmény kulcsfontosságú elemeit – az egyszerűbb beállítástól és az új, jól átgondolt felhasználói felülettől kezdve a forradalmi vezérlőn át a PS Plus-tagok bónuszaiig. Az eredmény egy konzol, amelyen nem tudunk nem lenyűgözni, és az is segítséget nyújt, hogy lenyűgöző játékkínálattal rendelkezik az első napon.

Végre elkészült – megvásárolhatja a PS5-öt az Egyesült Államokban található üzletekben, és PS5 UK konzolokat is vásárolhat. Összeszedjük az összes jövőbeli PS5-ajánlatot és csomagot is, amelyekre számíthat, hogy ne hagyjon ki sokat.

Persze, vannak problémák az első fél játékainak számával az induláskor (csak három) – és jó lett volna, ha további támogatást látunk a PlayStation címek korábbi generációihoz, nem csak a PS4 játékokhoz, de a PlayStation 5 úgy érzi, hogy ennek ellenére komoly befektetés, és bízunk benne, hogy a PS5 élmény az életkor előrehaladtával javulni fog.

Kísértésbe eshet, hogy elfogy, és megvásárol egy 4K / 120Hz-es TV-t HDMI 2.1-vel, hogy teljes mértékben kihasználhassa a konzol csúcskapacitásait, de még ilyen nélkül is hihetetlenül gyors töltési időket és gyönyörű új felhasználói felületet élvezhet.

A PS5 mind a kezdő, mind a kész új generációs játékosok, valamint a kedves PS4 tulajdonosok számára kielégíti a lábujjaikat a játék jövőjébe – ez utóbbi pedig egy konzol, amely olyan zökkenőmentesen áthidalja a szakadékot az utolsó generáció és a következő között, amely valószínűleg soha nem kell újraindítania a PS4-et.

A PS5 úgy érzi, hogy olyan nagy frissítésektől kezdve, mint a szupergyors NVMe SSD és a nagyobb képsebességet és sugárkövetést lehetővé tevő erőteljes GPU, egészen az olyan finom érintésekig, mint a vezérlő beépített mikrofonja, a fejhallgató gyors stand-injeként szolgálhat mintha a könnyű használat és a tiszta erő érdekében építették volna.

Még nem vettük kezünket a PS5 Digital Edition-hez, amelyet másképp érzhetünk, de ha még mindig a PS5 megvásárlásánál tartasz, akkor teljes szívvel ajánlhatjuk a konzolt üdvözlő frissítésként a PS4-re, és izgalmas portál a következő generációs játékmenethez.

Ár és megjelenési dátum

A 4K-Blu-ray meghajtót tartalmazó PS5 standard ára 499 euróba kerül, míg a PS5 Digital Edition olcsóbb 399 euróba kerül, ha nem bánja, ha lemezt nem enged.

Érdemes megjegyezni, hogy a PS5-et rendkívül nehéz megvásárolni, mióta az előrendelések először megjelentek az év elején. A kiskereskedelmi készlet gyorsan be és ki halad, ezért feltétlenül jelölje meg a PS5 útmutató vásárlási útmutatóját a legújabb frissítésekért.

A PlayStation 5 valódi ára

Az elmúlt héten az eBay-t néztem, és megpróbáltam eldönteni, hogy eladjam-e a PS5-emet. Nem álmodnék arról, hogy skalper leszek, de egyre nehezebb figyelmen kívül hagyni, hogy mennyit ér. A lányommal megvertük Astro Botot és Miles Morales-t, ezért gondoltam, hogy bekukkantok a viszonteladási piacra. Hú, sokat érnek!

És ez nem csak a PlayStation 5 – Megállapítottam, hogy az Xbox Series X és S, az Nvidia RTX 3090, 3080, 3070 és 3060 Ti grafikus kártyái, valamint az AMD rivális RX 6800 és 6800 XT GPU-i mind hihetetlenül magas árakat képviselnek a viszonteladási piacon . Már nem lep meg, hogy az egyes nagy jegyes ünnepi játékeszközök szinte azonnal eladják, bármikor feltöltik őket; a skalperek ösztönzése túl magas. Olyan magasak, mint én, olyanok, mint én, akik vásárolni szándékoztak egyet, esetleg kétszer is gondolkodniuk kell. (Ez neked a kapitalizmus.)

Példa: A teljes zsírtartalmú PlayStation 5 lemezmeghajtóval 499,99 dollárért kerül forgalomba. De könnyen megduplázza ezt az eBay-en: Száz PS5 tényleges végső eladási árát átlagoltam, kivonva néhány vázlatos kiugró értéket, hogy 1024 dolláros utcai árat érjek el. Ne feledje, hogy ez nem a kért ár: az emberek valóban fizetnek ezekért a konzolokért.
Nem szedtem ki egy nyitott dobozt, és nem használtam konzolokat ezekhez a számokhoz való hozzáféréshez, és könnyen láthatja, milyen erős a PS5 igénye: még a PS5 Digital Edition (lemezmeghajtó nélkül) is közel annyit ér, a lemez verzió, amely 100 dollárral többért kapható

Átnézés közben azt is láttam, hogy extra játékok, vezérlők vagy kiegészítők beillesztése nem is szükséges: néha elég volt egy további 100 vagy 200 dollár igazolásához, de egy PS5-re nem volt szükség arra, hogy 1 ezer dollárt vagy annál többet gereblyézzen. (Úgy tűnt, hogy néhány extra tartozékkal ellátott Xbox 50–100 dollárral többet ér, mint mások, de az emberek egyértelműen maguk vásárolnak a konzolokhoz.) Mindez azt jelenti, hogy ha a helyzet drasztikusan nem változik, a skalpolás nem fog hamarosan abbahagyni.

Ha van fénypont a leendő konzolos vásárlók számára, akkor az, hogy az eBay-en felsorolt ​​összes PS5 és Xbox nem igazán értékes, még akkor is, ha jó néhány ilyen van. Mennyiségét tekintve a PS5 és az új Xbox-ek csak december 3-án mintegy 1000 egységet mozogtak az eBay-en, de néhány ezer dolláros PS5 és 850 dolláros Xbox Series X listák elérték az órát anélkül, hogy eladnák őket. (Úgy tűnt, hogy a legtöbb PS5 Digital Edition és Xbox Series S eladta, de jóval kevesebben voltak felsorolva, mint a lemezalapú modellek.)

A dolgok PC oldalán az új Nvidia és AMD grafikus kártyák hihetetlenül kevésnek tűnnek az eBay listák alapján. Szinte minden egyes kártya, amelyet láttam, talált vevőt, kivéve a legdurvább árú RTX 3090-öseket – és még ott is volt egy maréknyi 2400 és 2500 dolláros eladás a névlegesen 1500 dolláros GPU-ért.

Halálig megbeszélték, de a PS5 valóban óriási gép. A Sony 15,4 x 10,2 x 4,1 hüvelykes konzolja nagyjából eltörpül minden olyan játékrendszerrel kapcsolatban, amely az elmúlt évtizedben megjelent, beleértve a PS4 Slim-et és a PS4 Pro-t is. Sokkal nagyobb, mint új, következő generációs riválisa az Xbox Series X-ben, és az Xbox Series S-t gyermekjátéknak tűnti.

Ez a hatalmas alváz lehetővé teszi a PS5 számára, hogy komoly teljesítményt nyújtson, miközben főleg hűvös és csendes marad (amiről később még beszélünk), de az új PlayStation puszta mérete problémát jelenthet azok számára, akiknek kis szórakozási területe van.
Ha nem tervezi a PS5 padlóra helyezését, akkor valószínűleg szüksége lesz egy dedikált kis asztalra, ha azt tervezi, hogy függőlegesen állítja. A szórakoztató központomba vízszintes helyzetben tudtam elhelyezni a PS5-öt, de alig. Mint ilyen, érdemes megmérnie a rendelkezésre álló helyet, mielőtt otthoni PS5-et beállítana.

A tájolásról szólva a PS5 tartalmaz egy levehető állványt, amely lehetővé teszi a masszív konzol függőleges vagy vízszintes helyzetbe helyezését. Az állvány függőleges üzemmódban a konzol aljába csavarozik (a PS5 tartalmaz egy csavart, de nincs eszköz a becsavaráshoz), és vízszintes üzemmódban rögzíti a PS5 hátsó portterületét.

Jó lenne, ha a PS5 tartalmazna egy eszközt az alap kicsavarásához, de elég könnyű dolgom volt egy érme segítségével felhelyezni és eltávolítani. A rendszer függőleges üzemmódban biztonságosan feláll a rögzített talppal, de vízszintes helyzetben sokkal finomabbnak találtam az alapot. Néhány próbálkozás kellett, mire rábírtam, hogy biztonságosan feküdjek az alapon. Végül megkaptam a PS5-öt, hogy vízszintesen mozdulatlanul üljön a szórakoztató központomban, de némi szünetet ad az a tény, hogy a konzol meglehetősen könnyen lecsúszott az alapról, hacsak nem helyesen volt elhelyezve.

Mégis, valószínűleg a legtöbb időt vízszintes helyzetben tartom vele, egyszerűen azért, mert aggódom, hogy véletlenül felborulhatok az őrülten magas alvázra, miközben az asztalomon ül (különösen, ha hiperaktív unokaöcséimnek vége) .

A PS5 szemet gyönyörködtető, futurisztikus esztétikája a bemutatása óta sok vita tárgyát képezi, és továbbra is vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Megállapítottam, hogy a konzol függőlegesen állva csúnya, túlméretezett kábelmodemnek tűnik, hegyes fehér oldalpanelei és a Blu-ray meghajtó által hozzáillesztett aszimmetrikus tömeg miatt.

De már kissé megkedveltem, hogy néz ki vízszintesen a tévém alatt ülve, ahol a görbék és élek jobban ragyognak (még akkor is, ha egy miniatűr Barclays Centernek tűnik). Szeretem a belső tér mindkét oldalán található vonzó LED-es állapotjelző lámpákat is, amelyek egyszerre karcsúbbak és hangsúlyosabbak, mint a PS4 állapotjelző lámpája. És a belső paneleken található apró, rejtett PlayStation vezérlő ikonok nagyszerű extra kényelmet nyújtanak. Szereted vagy utálom, a PS5 egy olyan rendszer, amely tele van részletekre való figyelemmel, és úgy néz ki, mint bármelyik korábban látott konzol.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.