Hogyan válasszuk ki a legjobb french press kávéfőzőt

Nyomni, vagy nem nyomni, ez a kérdés. Ha akkora rajongója a francia sajtónak, mint mi, akkor a válasza egyszerű – „Nyomni!” Innen egy sokkal bonyolultabb kérdéshez érkezünk: „Melyik a legjobb francia sajtó?” Lásd a bejegyzés alját a legjobb sajtóválogatásokkal kapcsolatban.

Az egyenes irány az Amazon felé nem sok segítség: „French Presses: 1–24 megjelenítése 557 találatból.” Lehet, hogy erre a vásárlási dilemmára térdelő reakciója az, hogy becsukja a szemét, körbe forog és megragadja a legközelebbi Bodumot. Remek francia sajtót készítenek…

Annak érdekében, hogy némi világosságot nyújtsunk a káoszban, elkészítettük ezt a terepi útmutatót a legjobb francia sajtó kiválasztására. És a legjobb alatt a legjobbat értjük az Ön számára – egy méret nem felel meg mindenkinek. Néhány megfontolandó lehetőséget is kínálunk – igen, beleértve a Bodumot is -, ha készen áll a mérkõzésre!

Anyaga: rozsdamentes acél francia sajtó, üveg vagy polikarbonát?

A french press testének megfelelő anyag kiválasztása – rozsdamentes acél, üveg vagy polikarbonát műanyag – az a pont, ahol az esztétika megfelel a praktikumnak.

Az üvegpuristák azt állítják, hogy az üvegkancsóban préselt kávé íze tisztább. Azt is állítják, hogy a rozsdamentes acélból készült francia sajtót nehezebb tisztítani, és a nem megfelelő tisztítás tovább befolyásolja az ízt.

Az ízpont ellentmondásos, egyes kritikusok azt állítják, hogy észrevehető különbség van az üveg és a rozsdamentes acél között, mások szerint egyáltalán nincs különbség.

A nagyszerű „üveg vagy rozsdamentes” ízvita rendezésének legjobb módja a vak ízvizsgálat. Kölcsönözzön néhány sajtót, hívjon meg néhány barátot, gyújtsa meg a vízforralót, és jelöljön ki pártatlan töltőt. Lehet, hogy nincs erős preferenciája, akár nem, akárhogy is, jó tudni, hogy mielőtt elindulna vásárolni.

Van egy harmadik lehetőség, a polikarbonát. A hőre lágyuló kancsók egyszerre könnyűek és szinte törhetetlenek. A fő gyártók BPA-mentes műanyagot használnak a kancsókhoz, és ez megfontolandó lehetőség lehet kempingezéshez vagy más olyan felhasználásokhoz, ahol a tartósság a legfontosabb.

Ne feledje, hogy a Capresso Infinity-hez hasonló kiváló minőségű sorjázógép nagyban hozzájárul a mindig kívánt „ínyenc kávé” elkészítéséhez. Csak a legjobb french press birtoklása nem elég

A legjobb kávésajtó: Kapacitás

A gyártók a csésze méretét tekintve jelentik a kapacitást, egy tipikus referencia pohár négy uncia. A nyolc csészés (32 uncia) sajtó átlagos méretű. A Bodum weboldalának bestsellerei között három, négy, hat és nyolc pohár is megtalálható.

Az ideális méret az a kávémennyiség, amelyet egyetlen beállításban megiszik. Kávékészítési céljaitól függően több lehetőségre is szükség lehet. A legjobb megközelítés az, ha a napi igényeinek leginkább megfelelő sajtókapacitással indul, és onnan ágazik ki.

Minőség – meddig fog tartani?

A tartósság egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni a legjobb francia sajtó keresésekor, amely részben visszavezet minket az anyagok gondolkodásába.

Minden üveg törékeny, bár nem minden üveg egyenlő. A vastagabb falú üvegprések tartósabbak, mint vékonyabb falú társaik, de a nap végén (vagy a mosogató alján) minden üveg megtörhető. A rozsdamentes acél előnye, hogy feltörhetetlen menedékhely azok számára, akik hajlamosak vagyunk a spektrum esetlenebb vége felé.

Az online vélemények kézenfogva a legjobb módszer a tartósság felmérésére vásárlás előtt. A fogyasztói értékelések (és a hozzájuk fűzött megjegyzések) általában a funkcionalitásra és a tartósságra összpontosítanak. Bármelyik felülvizsgálat lehet rendellenes rángás (vagy dühöngés), de ha egy terméknek vannak komoly hibái, azok tendenciaként jelennek meg a véleményekben.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a francia sajtókávéfőző alkatrészei. Vásárlás előtt nézze meg a gyártó weboldalát, és nézze meg, mit kínálnak a pótalkatrészek – tömítések, szűrők, dugattyúk, fogantyúk és kancsók. A francia sajtókat egyszerűen meg lehet javítani, és a közkedvelt sajtó használatban tartása tökéletes ellenszere „eldobható gazdaságunknak”.

Kedvenc french press: a Bodum Chambord

A Bodum® Chambord. Ennek oka van, hogy a Bodum név szinte egyet jelent a francia sajtóval. Ez a legkeresettebb három csésze üvegprés megfizethető (kb. 30 dollár) és praktikus. Rendelkezésre állnak a kancsó és a szűrő alkatrészei. A Bodum® a Chambord duplafalú változatát is kínálja magasabb áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük