Photoshop ingyen: 5 képszerkesztő PC-hez és Mac-hez

Az Adobe Photoshop már régóta a kreatívok képszerkesztő szoftvere, de drága árcédulája nem teszi mindenki számára megfelelővé. Egy évtizeddel ezelőtt egy ingyenes alternatíva használata funkciók feláldozását jelentette, de 2020-ban ez már nem így van. Számos legjobb ingyenes Photoshop-alternatíva létezik, amelyek elképesztő teljesítményt nyújtanak anélkül, hogy kompromisszumok lennének a funkciókban.

1. GIMP: A klasszikus ingyenes Photoshop alternatíva

Foto: Wikipedia

A Photoshop eredeti nyílt forráskódú alternatívája a GNU Image Manipulation Program (GIMP). A szekrény funkcionalitása a Photoshop számára mind a funkciók, mind a felhasználói felület tekintetében. Így könnyű váltani a két program között, és nem érzi magát elveszettnek.

A GIMP-ben szinte bármi elvégezhető, amelyet a Photoshopban tehet, esetleg a legújabb funkciók nélkül. Széles online közösség és számos operációs rendszer támogatása is létezik, beleértve a Windows, Mac és Linux operációs rendszereket.

2. Krita: Rajzoljon képeket és illusztrációkat

Krita ideális rajzoláshoz és festéshez. Alapértelmezés szerint szinte az összes grafikus táblagépet támogatja, és nagyon jó ecsetemulátorral rendelkezik. Így tökéletes bármilyen művészeti forma készítéséhez, beleértve a digitális festményeket és a rajzfilmeket is. Ez mindenképpen a grafikai tervezés és az illusztráció választása.

Noha a művészeti alkotásban kiválóan szerepel, a Krita nem egy általános választás az általános képszerkesztéshez. A GIMP-hez hasonlóan erős rajongói közösséggel és széles platformtámogatással rendelkezik.

3. Darktable: A Lightroom alternatívája a fotósok számára


A Darktable egy RAW fotószerkesztő, amelyet közvetlenül az Adobe Lightroom, a Photoshop unokatestvérének versenyzésére terveztek, professzionális fotósok számára (lásd a RAW fényképek kézikönyvét, ha nem ismeri). Azért említjük itt, mert sok embernek nincs szüksége a Photoshop összes speciális funkciójára. A vágás, a por eltávolítása, a színkorrekció és így tovább sok ember számára elegendő.

Érdemes elolvasni az ingyenes stock képekről szóló blogbejegyzésünket is.

A program korábbi verziói olyan kritikákat kaptak a fotósoktól, de a Darktable későn folyamatosan javult. Szívesen használnánk a Lightroom helyett. Szüksége van képekre a szerkesztéshez? Tekintse meg ingyenes stock fotó weboldalak listáját.

4. Paint.NET: Alap képszerkesztő

Ahogy a neve is mutatja, a Paint.NET a Microsoft Paint alternatívája. Bár soha nem tennénk egy szintre a Photoshopot és a Paint programot, a nyílt forráskódú Paint.NET az évek során elég fejlett lett. Most már támogatja a rétegeket, a haladó előzményeket és sok fájltípust.

Ez az alternatíva nagyszerű annak, akinek fejlettebb funkcionalitásra van szüksége, de mégis egyszerűnek akarja tartani a dolgokat. A felhasználói felület azonban modern frissítést használhat (ingyenes képek).

5. Pixlr: Képek szerkesztése online

A Pixlr egy böngészőalapú képszerkesztő. Mivel az asztali számítógép helyett az interneten keresztül érheti el, bármikor használhatja bármely számítógépet. A Pixlr számos olyan funkcióval rendelkezik, mint a Photoshop – beleértve a rétegeket, a keverést, a gyógyítást és az előzményeket. A legújabb verzió támogatja az AI háttér eltávolítását, a bőr kisimítását, és még időt is takarít meg beépített grafikus sablonokkal.

A böngészőalapú eszközök hátránya az erőforrás-felhasználás – A Pixlr nem kezel nehéz vagy nagy fájlokat, valamint a Photoshopot.

Tényleg szeretné a Photoshop? Próbáljon ezzel pénzt megtakarítani

A Photoshop olcsóbb alternatíváját keresi, de az itt felsorolt választások nem hatnak ránk? Az egyik trükk, amiről hallottunk, de személyesen nem próbáltuk meg, hogy egyszerűen megvásárolja a Photoshop régebbi verzióját egy online viszonteladótól. Még a 2010-es évek elejéről származó Photoshop CS6 vagy a 2013-as Photoshop CC is nagyon hatékony eszköz.

Ezek a termékek továbbra is megtalálhatók dobozos CD-ként licenckulcsokkal az interneten. Csak töltse le a szoftvercsomagot, használja a kulcsot, és jó útnak kell lennie. Vegye figyelembe, hogy személyesen még nem próbáltuk ki ezt a módszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük