Ingyenes képek letöltése: A 23 legjobb ingyenes stock fotó webhely

ingyenes képek wunderstock

A gyönyörű fotók segíthetnek kiemelni webhelyét, blogját, prezentációját vagy bármely más projektet. A stock fotók vásárlása a képbankból nagyon drágává válhat – különösen, ha kisvállalkozás vagy hallgató. Itt van egy lista a legjobb weboldalakról, amelyekkel teljesen ingyenesen tölthet le képeket.

Új képbankok folyamatosan jönnek létre, és már frissítettük ezt a cikket a 2021-hez. De kérjük, jelezze, ha elfelejtettünk egy képbankot, vagy ha az alábbi webhelyek egyike leáll.

1. Wunderstock

A Wunderstock egy ingyenes képek weboldal, amely hozzáférést biztosít több mint 10 millió kreatív közös és több mint 100 000 közkincshez tartozó fotóhoz. A kreatív közös képeket a Flickr-től szerzik be. Összességében széles választékot kap minden igényhez, bármilyen változatos is legyen.

Magunk kreatív szakemberekként megértjük, milyen nehéz lehet megtalálni a „csak azt a fotót”. A Wunderstockot is kreatívok készítették, hogy más kreatívokat támogassanak munkájukban. Ezért olyan keményen dolgoznak, hogy a lehető legtöbb közkincsű fényképet archiválják egy helyen.

2. Pexels


A Pexels kiváló minőségű és teljesen ingyenes stock fotókat biztosít, amelyek nyilvános (CC0) licenc alatt vannak licencelve. Az összes fotó szépen címkézett, kereshető és könnyen felfedezhető a felfedező oldalakon keresztül. A weboldalon gyorsan és könnyen lehet navigálni.

3. Unsplash


Az Unsplash ingyenes nagyfelbontású fotók nagy gyűjteményét kínálja, és az egyik legjobb forrás a stock képek készítéséhez. Az Unsplash csapatnak szigorú szerkesztési szabályzata van, amely csak a legjobb és legszebb fotókat fogadja el. Az Unsplash hátránya, hogy csak angolul érhető el. A képeken nincs túl sok kulcsszó, ezért néha nehéz lehet keresni. A weboldalon számos kép szponzorált tartalom, és túl kereskedelmi jellegűnek tűnik.

4. Burst

A Burst nagyszerű ingyenes fotóbank a vállalkozások és a vállalkozók számára. Miért? Sok üzleti fotójuk van, amelyek hiányoznak más ingyenes képbankokból. A legtöbb kép eredeti fotó, amelyet házon belül készítettek, és témája a divatos üzleti fülkék köré szerveződik – a hitelkártya-tranzakcióktól a tengerparti jógáig. Találhat általánosabb fényképeket is.

5. Pixabay

Képek gyűjteménye, amelyeket a közreműködők személyesen feltöltenek a Creative Commons Public Domain alá. A webhely gyönyörűen működik, és nagyszerű navigációs, rendezési és keresési funkciókkal rendelkezik. A Pixabay egyik kedvelt funkciója az, hogy a kereséseket fekvő vagy álló képek alapján szűrhetem. Ez akkor hasznos, ha nagyon konkrét kép tájolást keres (https://pixabay.com)

6. FoodiesFeed

Gyönyörű ételeket keres? A FoodiesFeed egy ingyenes képbank, amely csak ételfotókat kínál. Tökéletes ételbloggerek és közösségi média befolyásolók számára.

7. ISO Republic

Az ISO Republic fényképek széles választékát kínálja, különösen tájképi és természetfotókat. Az összes fotó nyilvános (CC0) licenc alatt érhető el.

8. Gratisography

A Gratisography ingyenes nagy felbontású képeket kínál, amelyeket személyes és kereskedelmi projektjeihez felhasználhat. Új fantasztikus képeket adunk hozzá hetente, és mentesek a szerzői jogi korlátozásoktól. Az összes képet Ryan McGuire készítette (https://gratisography.com).

Ami a legjobban tetszik ezen az oldalon, az a fotós stílusának személyisége és egyedisége. Nagyon szórakoztató és kissé furcsa.

9. Compfight

A Compfight lehetővé teszi, hogy a Flickr Creative Commons által felsorolt ​​fotók között keresgéljen. Használata elég egyszerű, és automatikusan létrehozza a HTML-kódot a fotóhitel beszúrásához. Néha kissé hibás lehet, ezért jobb, ha egyenesen a Flickr.com oldalra megy. Ha odaért, akkor speciális keresést végezhet a Creative Commons fotók között.

10. Kaboompics

Elegáns és modern ingyenes fotók Karolina lengyel webdesignertől. Képek kereshetők olyan népszerű kategóriák szerint, mint az Absztrakt, Város és építészet, Divat, Étel, Tájképek, vagy kereshet kulcsszóval (kaboompics.com)

11. Morguefile

Ez egy nagy kereshető adatbázis az ingyenes képekről. Remek szűrési lehetőségekkel is rendelkezik, hogy valóban megtalálja a kívánt fotókat (morguefile.com).

12. Pikwizard

A PikWizard egy nagyon profi stílusú, ingyenes stock fotó webhely, tele kiváló minőségű képekkel, amelyek több népszerű témát ábrázolnak. A Wavebreak Media tulajdonában van, egy stock videofelvételeket és fényképeket gyártó cég, Sean Prior ír videós és vállalkozó vezetésével. Több százezer képük különböző közreműködőktől származik, akik többségében ismert tőzsdei média-gyártók. És ezek mind ingyen vannak.

13. Life of Pix

A Life of Pix a kanadai LEEROY digitális marketingügynökség tulajdonosa, és több százezer nagyon művészi és jó minőségű fényképet közöl, amelyek számos népszerű témát fednek fel. Az összes fájlt fényképészek küldték be, és teljesen szabadon dönthetnek

14. Albumarium

Most itt van egy webhely, amely nagyon érdekes módon veszi át az ingyenes képek világát. Az összes kép albumba rendeződik (innen kapta az Albumarium nevet). Fotók helyett albumokra keres.

Ez nagyon hasznos, ha egynél több képet keres ugyanazon témában. Tegyük fel, hogy 3-4 fényképre van szüksége, amelyeknek úgy kell kinézniük, mintha ugyanaz a személy készítette volna őket. Vagy talán azt szeretné, hogy úgy nézzenek ki, mintha ugyanabban a környezetben lettek volna. Az Albumarium pontosan az, amire szüksége van.

15. Splitshire

Daniel Nanesou fotós áll a SplitShire weboldal mögött, ahol mintegy ezer művészi és nagyon professzionális stílusú fotót jelenít meg személyes archívumából, különböző aktuális témákon át, amelyeket ingyenesen letölthet és felhasználhat a munkájában.

16. Skitterphoto

A Skitterphoto három hollandiai Groningenben élő fotós által készített fényképeket kínál. A platform 2014-es elindítása óta minden nap feltöltenek egy fényképet. A felhasználók kategóriák szerint kereshetnek vagy böngészhetnek.

17. New Stock Old Stock

Retro érzés? Az New Old Stock vintage fotókat tartalmaz a Flickr nyilvános archívumaiból. A képeket optimalizálják, kivágják és szerkesztik a gyors használat érdekében

18. Free Nature Stock

Ha természetfotózásra vágyik, akkor erre a helyre kell mennie. Minden nap egy új fotó kerül fel, amelyeket Adrian Pelletier készített. Inkább böngészem a webhely archívumát, mivel egyszerre több képet láthat (Free Nature Stock)

19. Jay Mantri

Az Unsplash ihlette Jay Mantri tervező fotókat biztosít mások számára, hogy „varázsolni tudjanak”. A blog szerint csütörtökönként hét fotó kerül fel.

20. Rawpixel

A Robert Churchill által alapított Rawpixel webhely több ezer rendhagyó, hiteles és kiváló minőségű képet hoz létre kreatívok számára, képzett közreműködőktől származik. Felhasználónként havonta 100 letöltésre korlátozva ingyenesen válogathat ebből a gazdag és változatos gyűjteményből, ami hozzáadja a Rawpixel prémium jogdíjmentes fotószolgáltatásához. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy néhány kép fizetést igényel.

21. Libreshot

A Libreshot kötelező ismerete a stock fotó weboldalakon, mivel ez több ezer képzőművészeti fotót kínál SEO tanácsadó és Martin Vorel fotós. Képei nagyon jó minőségűek, és különféle témákat is lefednek. És mindegyik ingyenesen elérhetővé válik.

22. RGBstock

Az Rgbstock egy olyan webhely, amely több mint 100 000 stock fotót ajándékoz ingyen. Ez egy amatőr fotósok és grafikusok csoportjának 2010-es alkotása, Jay Simmons vezetésével, akik járják a képengedélyezést. A könyvtár, amelyet a felhasználók által benyújtott fájlok alapján építettek be, és amelyeknek minőségi előírásait felülvizsgálták, több népszerű és örökzöld témára kiterjed, művészi felvételeket keverve több kereskedelmi képpel.

Rendelkeznek egyedi licenccel, amely ingyenes felhasználást biztosít a kereskedelmi munkákhoz, és korlátozásokat tartalmaznak a jogdíjmentes képekhez hasonlóan: kényes felhasználási záradék és tilalom a fényképeket a termékek viszonteladás céljából történő felhasználására. Figyelmeztetnek a modellkiadások követelményére és más fontos jogi kérdésekre, de kizárják, hogy rajtad múlik, hogy megvizsgálod-e őket.

23. Foca Stock

Jeffrey Betts, a New York-i termék- és UX / UI-tervező által készített Foca Stock ingyenes fotókat, videókat és sablonokat kínál, amelyek személyes vagy kereskedelmi projektekhez használhatók. Ezenkívül Jeff egy ragyogó online fotószerkesztőt kínál Önnek, amely segít létrehozni ingyenes egyéni közösségi média grafikákat, többek között a Facebook borítóktól, a Pinterest történetektől, a YouTube csatornák borítóitól és a Tumblr fotóposztjaitól.

Egyéb Stock fotó bankok

Ezeket a stock fotó képbankokat is érdemes megnézni:

Icons8 Moose Photo Creator: Készítse el saját állományfotóját cserélhető elemekkel, hogy létrehozhassa saját 100% -ban egyedi stock fotóját. Például kiválaszthat egy jelenetet vagy hátteret, majd elemeket és embereket adhat hozzá.

Generated Photos: AI-technológiával létrehozott portréfotók gyűjteménye. Nagyon hasznos termékmockupokhoz vagy felhasználói karakterekhez.

Stocksy: A Stocksy az egyik kedvenc képbankom. Akkor használom, ha nem találok ingyenes képet a fent felsorolt ​​webhelyek egyikén. Lenyűgöző gyönyörű fotók sokszínű gyűjteménye van. Áraik nem a legolcsóbbak, de mégis megfizethetőek.

Remélem, hogy ez a lista hasznos lesz az Ön számára. Itt van egy utolsó tanács: ne felejtsd el, hogy saját fotóidat is elkészítheted! Ez különösen igaz, ha van blogja vagy vállalkozása egy nagyon meghatározott iparágban. Meglepődne, hogy hány fotót készíthet néhány óra alatt. És nincs szüksége divatos kamerára – az okostelefon 2021-ben több mint megfelelő!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.