A Fujifilm bejelentette az új GFX100S 102MP közepes formátumú digitális fényképezőgépet

A Fujifilm bejelentette a GFX100S kamerát, amely átveszi a GFX100 „úttörő ötleteit”, és újragondolja azokat, a hordozhatóságra összpontosítva. Az eredmény egy kompakt, nagy teljesítményű közepes formátumú kamera, amely méretében hasonló a teljes képkocka megfelelőihez és mindössze 1,9 fontot nyom.

A Fujifilm szerint a GFX100S minden eddiginél fejlettebb, mint bármelyik GFX System fényképezőgép, és a Fujifilm képalkotó technológiájának legjobbjait ötvözi egy kompakt kameratesttel.

102 megapixeles érzékelő

A Fujifilm szerint a hátul megvilágított 102 megapixeles érzékelőt nagy teljesítményű négymagos X-Processor 4 CPU hajtja. Meg kell jegyezni, hogy a Fujifilm továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ezt „nagy formátumú” érzékelőnek nevezzék, de a valóságban ez egy közepes formátumú érzékelő.

A GFX100S közepes formátumú érzékelő körülbelül 1,7-szer nagyobb, és a Fujifilm állítása szerint „továbbfejlesztve” hihetetlenül érzékeny a fényre. A vállalat szerint ez jelentős előnnyel jár a kisebb érzékelőkkel szemben, amikor kis mélységélességű, dinamikus tartományú, hű színvisszaadású és nagy ISO-teljesítményű képeket kell készíteni.

A Fujifilm 19 „exkluzív” Fujifilm filmszimulációs módot is csomagol a GFX100S-be, beleértve az új „Nostalgic Neg” -t is.

Nagyon gyors autofókusz rendszer

A Fujifilm szerint az érzékelőn lévő fázisérzékelő képpontok a GFX100S érzékelőjének csaknem 100% -át lefedik, és akár 0,16 másodperc alatt is képesek fókuszálásra, még gyenge megvilágítás esetén -5,5 EV-ig (kifejezetten a FUJINON Lens GF80mmF1-vel tesztelve). 7 R WR objektív). Emellett a fent említett X-Processor 4 CPU-nak köszönhetően a GFX100S egy frissített fókuszkövető algoritmussal is rendelkezik, amikor a követési AF-t és az arc / szem AF-t használja.

Az új processzorok lehetővé teszik, hogy 0,16 másodpercig fókuszáljon nagyon gyenge megvilágításban -5,5 EV-ig. Ezt segítik a fázisdetektáló pixelek, amelyek a keret csaknem 100 százalékát lefedik. Ez magában foglalja a folyamatos AF követést és az arc / szem észlelést is, amely ideális ahhoz a portré munkához, amelyhez egy ilyen kamerát terveztek.

Új képstabilizálás

A GFX100S egy újonnan tervezett IBIS rendszert vezet be, amely a vállalat szerint drámai módon kibővíti a kamera képességét kézi helyzetekben. A FUJIFILM GFX100 egységhez képest az IBIS mechanizmus a GFX100S belsejében 20% -kal kisebb és 10% -kal könnyebb. A csökkenés ellenére
méretű, az öttengelyes rendszer 6 lépcsős CIPA besorolású képstabilizációt biztosít, ami 0,5 lépéses javulást jelent a GFX100-hoz képest.

Az új kamera még kisebb, mint korábban

A dizájn elülső részén a GFX 100S másképp néz ki, mint az összes korábbi GFX kamera. Kezdetben kisebb, mivel az időjárásálló test súlya mindössze 900 gramm (1,9 font). Most egy nagy felső kijelzővel rendelkezik a GFX 50S-en található zársebesség-tárcsa helyett, és az ISO-tárcsa helyett üzemmód-tárcsával. Ezeket a dolgokat az elülső és a hátsó tárcsa segítségével állítják be, a felső kijelző pedig tárcsázó nézetet nyújt a beállításokhoz. Szintén új az AF joystick.

A GFX100S karosszériája 5,9 hüvelyk széles, 4,09 hüvelyk és 3,4 hüvelyk mélységű, ami a Fujifilm szerint sok teljes képkockás kamerához hasonlítható (bár nem mondják azt, hogy „tükör nélküli” teljes képkockás kamerák). Ennek ellenére meglehetősen kompakt egy fényképezőgép számára, amely ekkora érzékelőt, valamint egy IBIS rendszert tartalmaz mögötte, ami dicséretre méltó. A GFX100S 1,1 fonttal könnyebb, mint a GFX100, de a Fujifilm állítása szerint a súlycsökkentés ellenére is ugyanolyan szintű állókép- és videóteljesítményt tart fenn.

A GFX100S akár -10 ° C (14 ° F) hőmérsékleten is működik, és por- és nedvességálló is. Magnéziumötvözet burkolattal van felszerelve, amely szándékosan 1 mm-rel sűrűbb az objektívtartó körül, mint a GFX100, amely további támogatást nyújt a nagyobb G Mount objektívekhez.

A fényképezőgép a klasszikus PASM tárcsát tartalmazza, hat programozható egyedi opcióval, valamint egy könnyen hozzáférhető kapcsolóval, amely a modell tárcsa mellett található, hogy gyorsan váltson az állókép és a videó mód között. A kamera hátulján 3,2 hüvelykes, 2,36 millió képpontos érintőképernyő található.

A közepes formátumú videók már támogatottak

A GFX100S 4K videót képes másodpercenként 30 képkocka rögzítésére 16: 9 képarányban, valamint 17: 9 képarányt H.264 vagy H.265 kodekekben. A felvételeket legfeljebb 400 Mbps bitsebességgel rögzíthetjük 10 bites 4: 2: 0 arányú F-log-ban, amelyet belsőleg SD-kártyára mentünk, vagy kimenhetünk egy külső rögzítő eszközre a kamera HDMI-portján keresztül.

A GFX 100S segítségével a Fujifilm nagy lépést tett a nagy formátumú kamerák korszerűbbé tétele felé, de nem olcsó. 2021 márciusában 6000 euróért érkezik meg, csak a fényképezőgép házához.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.